Lucian Freud

image

Nu sunt deloc o fana a lui Sigmund Freud..dimpotriva, sunt a lui Carl Jung, elevul si mai apoi principalul sau “rival”.
Lucian Freud insa, nepotul parintelui psihanalizei, este pictorul meu preferat. Nu cred ca vreodata voi detine vreo panza a acestuia, cu toate ca absolut toate visele se implinesc si deci intr-o zi, undeva, la o licitatie, poate..
Controversa permanenta transmisa de absolut fiecare lucrare Freud are pentru mine mereu acelasi inteles al femeii expusa “violent” de explicit…caci cum altfel ai putea face o societate in majoritate pur misogina intelege universul infinit al celei datatoate de viata? Cum ai putea descifra, cel mai bine pazit secret al omenirii..femeia, daca nu prin panza ce-ti intriga retina si declanseaza in acelasi timp adoratia si repulsia?
Va recomand “Portretul unui artist” a lui Geordie Greig, cel care l-a surprins pe Freud cel mai fidel, in urma zecilor de ani de “studiu” asupra celui pe care l-a cunoscut mai bine ca nimeni. Cititi despre un artist “fara limite” in general.

image

Pictura lui Freud vine din mintea unui artist pentru care controversa este insasi viata.
Si pentru ca poate nimic nu este intamplator…Londra a fost “acasa” pentru neamtul Freud…Londra, singurul loc unde imi vine sa spun “acasa” si unde m-am simtit libera “sa fiu”.

Enjoy!